Magyar a világ egyik legjobb csokis drazséja

csokoládé drazsé bonbon
Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, mennyi csokit eszünk itthon, szinte világnagyhatalom vagyunk a bonbon és a drazsé területén. Hopp, megint egy aranyérem.
Vágólapra másolva!

Bár a magyar nemzet nem feltétlenül a minőségi édességek iránti vonzalmáról híres, mégis meglehetősen aktívak és elég sikeresek a hazai csokoládékészítők. Nemrégiben egy brit gasztronómiai díjat elnyert bonbonokat mutattunk be, de a hírek azóta is folyamatosan érkeznek.

A héten a korábbi cikkünkben is szerepelt chocoMe szerezte meg második aranyérmét, mégpedig a világ legrangosabb nemzetközi szakmai verseny világbajnoki döntőjén, az International Chocolate Awardson. Ezzel hivatalosan magyar a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja. A verseny világbajnokságának döntőjét és eredményhirdetését idén is Londonban, a The Chocolate Show rendezvény keretein belül rendezték meg.

Forrás: chocoMe

A konkrét termék a chocoMe Raffinée mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoródrazséja, amit még nem kóstoltunk, de tekintettel arra, milyen jó volt a mandulás változat, amit viszont igen, hát nincs kétségünk.

"A világversenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn pár héttel ezelőtt szintén aranyéremmel tüntették ki a Raffinée terméket, így már

– mondta Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.

A londoni döntő zsűrijében a legnevesebb külföldi csokoládé-szakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-ek és séfek szerepelnek. A zsűri elnöke, egyben a díj alapítója, Martin Christy, a Seventy % csokoládédegusztációs portál szerkesztője - ma a világ egyik legnagyobb csokoládé-szakértője.