Olyat igyon a borfesztiválon, amit nem szeret!

borfesztivál bor
Vágólapra másolva!
Aranyérmes borok, pezsgők és más finomságok most hétvégén a budai várban, a hangulat már a hegy tövében is rózsás.
Vágólapra másolva!

164 kiállító sok száz bora között ember legyen a talpán, aki megmondja, melyik a legjobb, részünkről még csak egy ajánlóval sem próbálkozunk. Legfeljebb annyi tanácsot adhatunk, hogy használják ki a lehetőséget és tágítsák kicsit a határaikat – kóstoljanak olyasmit, amit egyébként nem szoktak inni.

Az emberek nagy része ajlamos magát egy bizonyos típusnak elkönyvelni és általában a környezete is örül, ha valami alapján be tudja kategorizálni. A

Józsi sörös, ne is kínáld borral, a Mari nem szereti a pezsgőt,

csak az édeset. Holott könnyen lehet, hogy egy kis rugalmassággal, esetleg némi szakértő segítséggel találnának maguknak olyan bort, olyan pezsgőt, amit élveznek.

Érdemes korán menni, hogy kisebb legyen a tömeg Forrás: Origo

Mert persze örömteli az ismert ízekkel megint találkozni, klassz dolog összefutni rég nem látott ismerősökkel és barátokkal. Nyilván azért is érdemes kifizetni a 3000 forintos belépőt, hogy az ember egyszerűen csak végigkóstolja a kedvenceit és jól érezze magát.

Egy kis pezsgés Forrás: Origo

De azért lássuk be, ennyiféle bor és pezsgő nagyon-nagyon ritkán érhető el egy helyen, így

érdemes legalább néhány olyan ízt megkóstolni, amit máskor nem szoktunk.

Különös tekintettel például a magyar pezsgőkre, mivel ezen a területen igazán ráfér a piacra a bővülés. Egyre több ugyanis a minőségi termék, vásárló viszont kevés akad itthon.

Nem csak csülök van Forrás: Origo

Ezúton is megdicsérjük így utólag azt az úriembert, aki ugyan még nem olvasta cikkünket, de tegnap este mégis ennek szellemében cselekedett, amikor

felkiáltással vásárolt magának egy pohár Kreinbacher pezsgőt. Pedig, mint megtudtuk később, ő különben boros.

Egy egészen ifjú fesztiválozó Forrás: Origo

Ezen kívül csak arra kérünk mindenkit, hogy

igyon vizet is és ne felejtsen el enni,

hogy a másnap ne legyen annyira rossz. A Borfesztivál programja itt tekinthető meg.És ha valaki mégis útmutatásra vágyna, a Borászportál összeállított egy tízes toplistát a fesztivál kihagyhatatlan borászatairól.