A világ legjobb koktélját akarja? Megmondjuk, hova menjen!

Nem csúnya hely
Vágólapra másolva!
A mixerek éves szakmai találkozóján bejelentették a 2016-os toplistákat – ismét a britek taroltak.
Vágólapra másolva!

Mint a legtöbb szakma képviselői, a koktélkeverők is összegyűlnek időnként, és egyeztetnek szakmai kérdésekben. Az évente megrendezett mulatságot Tales of the Cocktail fesztiválnak nevezik, itt mutatták be július 27-én, tegnap a tizedik éve kiosztott Annual Spirited Awards nevű díj győzteseit.

Ahogy ez már 2015-ben is történt, idén is londoni mixerek vitték el a kategóriák többségében a pálmát. A The Connaught Hotel bárja kapta meg egy évre a világ legjobb koktélbárja címet, és a legjobb nemzetközi hotelbár is ők lettek. Ezenkívül még négy kategóriában győztek a brit főváros mixerjei.

Pezsgőből is tudnak Forrás: The Connaught/Facebook

A The Savoy Hotel The American Bar nevű egysége kapta a legjobb nemzetközi bárcsapat címet, a Happiness Forgets lett a legjobb nemzetközi koktélbár, míg a Hawksmoor vitte el a legjobb éttermi bár díját. Végül pedig a Danelyan vezetője, Ryan Chetiyawardana dicsekedhet a legjobb koktélmenüvel.

Egy díjnyertes daiquiri Forrás: The Connaught/Facebook

A rendezvényen minden évben száz iparági szakértő bírálja el a bárok teljesítményét, ezért a mixerek Oscarjának is nevezik a díjat.

Nem csúnya hely Forrás: The Connaught/Facebook

Úgy tűnik, a londoniak pillanatnyilag uralják a bárok a világát, egy másik, szubjektívebb toplistán, amely a világ 50 legjobb bárját mutatja be, szintén dominálnak.