A hideg sör végre ivás közben is hideg marad

Csak rá kell tenni The pair, from Budapest, Hungary, have now designed a nifty beer mat that uses thermodynamics to ensure anything placed on it stays cool for up to an hour. The device, called BoozePad, works by chilling a secret mix of ingredients that hold their low temperature for long periods of time. SEE OUR COPY FOR DETAILS. Please byline: Boozepad/Solent News © Boozepad/Solent News & Photo Agency UK +44 (0) 2380 458800 ***EXCLSUIVE***
Vágólapra másolva!
Mindannyian szembesültünk már a problémával, hogy hiába hűtjük le a sört, amikor igazán nagy a meleg, hajlamos megmelegedni, miközben isszuk. Ez a probléma hamarosan a múlté lehet egy új magyar találmánynak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Kurucz Viktor és Kál Zsombor természetesen sörözés közben világosodtak meg. Egy idő után elegük lett belőle, hogy a forró nyári napokon ideális hőmérsékletűre hűtött sörük megmelegszik, miközben isszák.

Sörözés közben jöttek rá Forrás: BoozePad

A BoozePadre keresztelt találmány a hőtant hívja segítségül a sör hűvösen tartásához. A műanyagból és egy speciális keveréket tartalmazó fémből álló talpat a sörrel együtt a hűtőben kell tartani, majd a sörös dobozt arra állítani az asztalon, vagy esetleg a fotel karfáján. Bár a két feltaláló egyike sem fizikus, a reáltantárgyakkal mindig jóban voltak.

- mesélte Kurucz Viktor az Origónak. Régóta barátok egyébként, egyikük informatikus, a másik vállalkozó, tudtuk meg.

A napon is tovább hűti Forrás: BoozePad

A műanyag alsó rész jól szigetel, a titkos összetevőkből álló felső fém rész pedig akár egy órán át is megtartja a lehűtött sörös doboz kedvező hőmérsékletét. A technológia vélhetően nem diszkriminál, az üdítőkkel sem kivételez.

Csinosra tervezték Forrás: BoozePad

Kurucz Viktor és Kál Zsombor közösségi finanszírozásban szeretnék összegyűjteni a pénzt találmányuk sorozatgyártásához, a szükséges 25000 dollárból 1500 már megvan, egy hónap áll rendelkezésre a maradék összeszedésére. Remélhetőleg sikerül nekik és belekezdhetnek a gyártásba, így, akik támogatták ötletüket,

októberben már meg is kaphatják saját BoozePadjüket.

A teljes mértékben magyar fejlesztői csapatban a két alapító mellett kreatív szakemberek is részt vesznek, így a BoozePad nem csak hasznos, de jól is néz ki. A csapat nagy reményekkel vágott bele a projektbe, mondták el, hiszen a probléma sokakat érint, így nyilvánvalóan sokak szeretnék a megoldást is megszerezni.