A világ legjobb reptéri étterme

reptéri étterem
Vágólapra másolva!
Ha azt hisszük, repülőtéren nem lehet igazán jót enni, akkor nagyot tévedünk. Létezik ugyanis Michelin-csillagos étkezés ebben a kategóriában is.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, a nyár a toplisták ideje: nemrég megtudhattuk, melyek a világ legjobb éttermei, és nem sokkal később kicsit részletesebben is megismerhettük a győztes Osteria Francescánát. Most a világ legjobb reptéri éttermét jelentették be, nem csodálkozunk nagyon, hogy Párizsban található.

A Charles de Gaulle repülőtéren működő I Love Paris elnevezésű éttermet Guy Martin Michelin-csillagos séf üzemelteti, és a képek alapján valóban nem egy ferihegyi szint. A 2015-ben nyílt hely a klasszikus francia fogások mellett tengeri ételeket és hamburgert is kínál. (Biztos ők is olvasták, hogy Gordon Ramsay szerint sem élet az élet burger nélkül.)

Mutatós, nem kétség Forrás: sortiraparis.com

Az I Love Paris elsőségét az iparág éves konferenciáján (FAB) döntötték el és jelentették be. Martin éttermén kívül még megemlítették Gordon Ramsay Plane Food nevű bisztróját is a Heathrow-n és összességében a koppenhágai lett a legjobb ételt és italt kínáló repülőtér.

Megkóstolnánk Forrás: sortiraparis.com

Guy Martin győzelme egyébként nem különösebben meglepő annak fényében, hogy a séf Párizs belvárosában is üzemeltet egy nagy sikerű éttermet Le Grand Véfour néven, ami két Michelin-csillaggal rendelkezik – a tudás és a tehetség tehát adott volt. A Le Palais Royal szomszédságában azonban nyilván sokkal könnyebb ezt a minőséget létrehozni, mint egy repülőtéren, de ezek szerint nem lehetetlen.