Mióta vártunk erre: itt a sörízű müzliszelet!

Mézes! Mandulás! IPA!
Vágólapra másolva!
Kevés jobb dolgot tudunk elképzelni, mint kedvenc sörünk ízét egy egészséges és környezettudatos müzliszeletben. 
Vágólapra másolva!

Az igazán jó sörökhöz igazán jó alapanyagokat is kell használni, ám a jó minőségű gabona utána a szemétben végzi. De mostantól már müzliszeletként hasznosulhat, alig várjuk, hogy megkóstoljuk! A Business Insider cikke szerint átlagosan 6-7 kilogramm gabonát használnak fel kb. 10 liternyi sör elkészítéséhez. És eddig pontosan ennyi ment a szemétbe, évente sok-sok millió kilónyi, hiszen sörből rengeteg fogy a világban.

A San Franciscoban működő, ReGrained nevű új vállalkozás viszont remek felhasználási lehetőséget talált ennek a gabonának: müzliszeletet készítenek belőle.

Nem tudunk dönteni, melyiket ennénk meg előbb Forrás: regrained.com

A ReGranied jó hipszterhez méltón természetesen a kézműves sörök gyártása során keletkezett felesleges malátát használja fel, ami nagyon jó minőségű alapanyagot jelent. Aztán

az eleve csodás, sörízű malátát még egyéb finomságokkal párosítják

és a termékek elnevezése alapján máris tömnénk minden a szánkba.

Mézes! Mandulás! IPA! Forrás: regrained.com

Ki ne akarna beleharapni egy mézes mandulás IPA vagy egy kávés csokoládés stout szeletbe? A nemes egyszerűséggel „Eat Bear”, azaz egyél sört hívószóval hirdetett müzliszeletek persze egyelőre csak Amerikában érhetőek el, de az alapanyag itthon is adott. A ReGrained is közösségi finanszírozásban indult el, mi adnánk a magyar verzióra azonnal.

És akkor végre egyszerre lenne valami élvezetes, környezettudatos és egészséges – mindenki ezt akarja, nem?