A világ legjobb pirítósai

pirítós
Vágólapra másolva!
Láthatóan hatalmas divatja van az egyszerűbb ételeknek, még a világ legjobb éttermének séfjei is szívesen kreálnak például pirítóst. És milyen jól teszik. 
Vágólapra másolva!

Elvben kevés egyszerűbb dolog létezik a pirított kenyérnél, az ember csak beteszi a kenyérpirítóba, kiveszi, megvajazza, megeszi. Bár, ha jobban belegondolunk, nagyon

nem mindegy, milyen kenyeret, milyen vastagon, mennyi időre, milyen vajjal.

Ha pedig más is kerül rá, máris komoly lehetőségekből választhatunk.

Elég kívánatos Forrás: PFGT/Facebook

Nem tudjuk, pontosan mi inspirálta a világ legjobb éttermének többször is kikiáltott dán Noma étterem volt séfjét, David Darmanint, hogy pirítós kreációk készítésébe fogjon, de megértjük. Nincs az a fine dining fogás, amit ne lehetne megunni, a legfinomabb luxusvacsorák után esik a legjobban másnap a sült krumpli vagy a melegszendvics.

Van mártogatós is Forrás: PFGT/Facebook

A Pretty Fucking Good Toast (PFGT) elnevezésű projekt persze leginkább csak egyfajta átmeneti hobbi Darmanin számára, valójában vendégként adja elő a menő Machine No. 3 nevű menő londoni étteremben.

Mondjuk a spárgának most nincs szezonja... Forrás: PFGT/Facebook

Ígéretük szerint "olyan csinos pirítósokat adnak, amiket kalapként viselhetünk az ascoti lóversenyen". Ha minket kérdeznek, inkább az ízére mennénk rá, de tény, hogy jól is néznek ki. Főleg azokkal a kívánatos kézműves sörökkel.

Az vajon csalán? Forrás: PFGT/Facebook

A feltétek között találhatunk kacsaszalámit kakukkfüves vajjal, parmezánnal, étcsokoládéval és zellerrel, de

választhatjuk a tengeri vajat füstölt hallal, sajttal és zöldségekkel, természetesen mindkettőt a hozzáillő sörrel.

A PFGT október hónapban keddtől-szombatig tart nyitva. az első napok meglehetősen sikeresek a Facebookon közzétett foglalási adatok alapján, úgyhogy valószínűleg nem volt ez rossz ötlet. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy azért egy pirítós elkészítése nem kíván különösebben komoly konyhát vagy rendkívül hozzáértő személyzetet. A minőségi alapanyagok viszont elengedhetetlenek, de ahogy elnézzük a képeket, ez a része rendben lévőnek tűnik.