Fánkot és vattacukrot egyszerre! Szerelem?

c
Vágólapra másolva!
Az utóbbi hónapok szuperszínes trendjének legújabb darabja a vattacukros fánk. A kalóriatartalmát inkább nem kérdezzük.
Vágólapra másolva!

Ha van erős gasztronómiai trend mostanában, akkor a szivárvány egészen biztosan annak számít. Bemutattuk az utóbbi időben a szivárványos melegszendvicset, a szivárványos kávét, de még kukoricában is feltűnt egy sokszínű. Most pedig megérkezett a vattacukros fánk.

Pillangók és flitterek Forrás: Naughty Churro

A meglehetősen dekadens ötlet Nick Fasone és felesége fejéből pattant ki. A Naughty Churro (pajkos churro) nevű, latin típusú olajban sült édességet áruló hely tulajdonosa egy menő éjszakai piac rendezvényre szeretett volna valami ütős dolgot kitalálni, hogy standja minél sikeresebb legyen.

Nem lehet könnyű megenni Forrás: Naughty Churro

A churro és a vattacukor párosításának kalórianövelő és látványos elgondolása a házaspár ötlete volt, és nem tétováztak, rögtön meg is valósították, majd a hitves még kicsit csinosított rajta az ehető flitterekkel és némi pillangós díszítéssel.

Tetőtől talpig színes Forrás: Naughty Churro

Az amerikai piac valószínűleg imádni fogja az édesnél is édesebb megoldást, nem csodálkoznánk, ha villámgyorsan elkezdenék őket másolni is. Ismerve azonban a vattacukor sajátságos viselkedését, hosszú távú sikert nem jósolunk a projektnek. De marketingeszközként egészen kiváló, az bizonyos.