Ebbe garantáltan beletörik a foga!

Nem ehető
Vágólapra másolva!
Egy japán fafaragó művész félelmetesen élethű étel szobrokkal sokkolja a világot, kedvencünk a pirítós.
Vágólapra másolva!

Némelyik ennivaló olyan szép, hogy az embernek nincs szíve evéssel tönkretenni, mint például az ásványtorták vagy a kézműves nyalókák, amiket nemrégiben bemutattunk. Sejdzsi Kavaszaki, japán fafaragó művész munkái viszont pont ellenkezőleg: nagyon is étvágygerjesztőek, viszont nem ehetőek, mivel fából készültek.

Nem csoki! Forrás: Seiji Kawasaki

Seiji Kawasaki hirtelen pár nap alatt rendesen felhergelte az internetet. A 32 éves férfi vidáman élt meglehetős ismeretlenségben, de egyszeriben milliók látják munkáit. A fafaragó már jó ideje dokumentálta munkáit blogján, de eddig aránylag kevés embert érdekeltek élethű ételszobrai és miniatűr állatai, furcsa lényei.

Fából lett hal a füstölt hal Forrás: Seiji Kawasaki

A hírnevet valószínűleg Twitter csatornájának köszönheti, ott már lassan három ezer követője van, de Facebookon és Instagramon még teljesen átlagos a népszerűsége. Nem tudni, pontosan ki is fedezte fel, de

napok óta felváltva írnak róla a gasztronómiai és képzőművészeti oldalak.

Nem ehető Forrás: Seiji Kawasaki

Kawasaki munkáiban egyrészt

a faragás művészi pontossága a lenyűgöző,

másrészt pedig a festés különleges árnyalatai, amelynek köszönhetően

Bár a szardíniás szoborcsoport az egyik legnépszerűbb, nekünk inkább a pirítós a kedvencünk. Valahogy minél egyszerűbb, annál megdöbbentőbb, mennyire valódinak látszik.