Erre sem fognak a magyarok rászokni

szusiburger
Vágólapra másolva!
Azt hihetnénk, a hamburger a világ egyik legegyszerűbb étele, nem sok mindent lehet vele kezdeni. Azt meg különösen nem gondoltuk volna, hogy szusival kombinálva is megállja a helyét, de úgy tűnik, ez a legfrissebb trendek egyike és működni látszik. 
Vágólapra másolva!

A fúziós gasztronómia jegyében sok mindent összepárosítottak már a konyhában, ezúttal a szusi és a hamburger került sorra. Illetve az ezúttal meghatározással kapcsolatban kicsit óvatosabbnak kell lennünk. A szusiburger hódításáról ugyanis a napokban kezdtek el tudósítani a külföldi médiában tömegesen, de azért van ennek a trendek előzménye.

Meglepő, de izgalmas a szusiburger Forrás: gourmettoglam.wordpress.com

A frissen ajnározott szusiburgerek ugyan külsejükben látványosabban emlékeztetnek a mindenki által ismert hamburgerekre, de egy blogger már 2010-ben beszámolt hasonló fogásról az ausztrál J Caféban. Sőt, az étterem honlapja szerint a szusiburger már 10 éves is elmúlt. A korai verzió még jobban hasonlított egy szusira, de a koncepció már akkor is hasonló volt. Feltételezzük, hogy ha nem is dokumentálták, de azért a két rizspogácsa közé helyezett hal és zöldség akár többeknek is eszébe juthatott a világ más tájain.

Uzsonnára vállalná? Forrás: instagram.com/robadadonne/

A 2016-os verzió, amely a közösségi média hatására lett kiemelkedően népszerű, már közelebb áll a hamburgerhez. A két rizspogácsa között már egyáltalán nem csak nyers halat találunk, hanem csirkét, sertést, savanyú uborkát és a szokásos szószokat. Elsőként valószínűleg a So Beautifully Raw blog szerzője posztolt szusiburgert, ami aztán pillanatok alatt menővé vált és a többi gasztroblogger is megalkotta saját koncepcióját.

A formája adott Forrás: sobeautifullyraw

A személyes beszámolók alapján a gyönyörűen megkomponált ételek sajnos nem fogyaszthatóak a szokásos módon, mivel a rizsből készült „bucit” nem lehet csak úgy két kézzel megragadni, mert egészen biztosan szétesik és tartalma az ölünkbe hullik.

Bár a képeken sokszor pálcikával prezentálják, valószínűleg praktikusabb késsel-villával fogyasztani.

Éttermi változatról még nincsenek hírek, de ha a trend tartós lesz, bizonyára lesz olyan séf, aki megalkotja saját változatát és étlapon kínálja.