A gin, amitől állítólag nem öregszünk

gin
Ettől maradunk fiatalok?
Vágólapra másolva!
A bőrgyógyászok általában nem kifejezetten tanácsolják az alkoholfogyasztást, főleg nem a röviditalokét. Egy új gin márka azonban azzal hirdeti magát, hogy meggátolja az öregedést, ezért szerintük nyugodtan ihatjuk. 
Vágólapra másolva!

Azt talán már minden egészséges életmód hívő kívülről fújja, hány egység alkohol fogyasztása megengedhető, ha minél tovább egyben kívánunk maradni. A magasabb alkoholtartalmú italok különösen kerülendőnek számítanak, illetve számítottak eddig.

Ettől maradunk fiatalok? Forrás: Bompas&Parr

Több évtizednyi elhanyagolás után

a gin mostanában ismét elkezdett menő lenni,

megjelentek a kézműves verziók és a kínálat, legalábbis Angliában hétről-hétre jelentősebb. Ráadásként most bejelentkezett a piacra egy magát „öregedésgátlónak” nevező márka is a beszédes Anti-aGin névvel. A Warner Leisure Hotels, amely az italt a Bompas&Parr nevű céggel közösen gyártja, kollagén hozzáadásával tervezi megoldani a feladatot; üvegenként 50 dollárért, azaz mintegy 14 ezer forintért.

Arról nincs hír, hogy a kollagén hogyan befolyásolja a gin ízét, de mivel jellegéből adódóan aránylag magas a benne lévő alkohol aránya, vélhetően nem jelent problémát. Az már nagyobb gondot okozhat, hogy vajon kollagénből van-e benne elegendő mennyiség ahhoz, hogy a nyilvánvaló káros hatásokat ellensúlyozza.

Bár a kollagénes gin egészen biztosan rendelkezik bizonyos pozitív tulajdonságokkal, azért, ha valóban egészséges és az öregedést késleltető élelmiszert kívánunk magunkhoz venni, valószínűleg jobban járunk a természetes kollagénben gazdag lazaccal. Illetve szintén tökéletes választásnak tűnik a kocsonya, ami a kollagéntartalom egyik bajnoka és még másnaposak sem leszünk tőle.