Hatalmas sztrájkra készülnek a gyorséttermi dolgozók

Chicago Fast Food Workers Rally For $15 Minimum Wage GettyImageRank1 Community Labor HORIZONTAL Protest OCCUPATION USA RESTAURANT Illinois Chicago - Illinois MCDONALD'S Strike - Industrial Action POLITICAL ACTIVIST Employment Issues Wages Loop FAST FOOD m
Kiállnak magukért a gyorséttermi dolgozók
Vágólapra másolva!
Sztrájkra és tüntetésekre készülnek a gyorséttermi dolgozók az Egyesült Államokban. Így akarják felhívni az elnökjelöltek figyelmét arra, hogy számon kérnék rajtuk a minimálbér megemelését.
Vágólapra másolva!

Hatalmas sztrájkra készülnek a gyorséttermi dolgozók az Egyesült Államokban: jövő hét kedden

270 városban tüntetnek majd az éttermek előtt.

A szervező a három éve alakult Fight For $15 (Harc a tizenöt dollárért) nevű csoport, amely a dolgozókat hivatott képviselni. A tervek szerint a városházákhoz is ellátogatnak és belekezdenek kampányukba, mely során arra kérik a választókat, szavazzanak azokra a jelöltekre, akik a minimálbér emelését ígérik.

Kiállnak magukért a gyorséttermi dolgozók Forrás: AFP/Scott Olson

A Fight For $15 csoport egyik szervezője, Kendall Fells elmondta: „Emlékeztetjük a politikusokat arra, hogy elszámoltatjuk őket". Fells a demokrata jelöltekre, elsősorban Hillary Clintonra és Bernie Sandersre utalt, aki kampányuk egyik fő témájának a minimálbér emelését, és a gazdagok és szegények közötti szakadék enyhítését választották. A republikánus jelöltek többsége ellenzi a béremelést, ugyanis szerintük ez visszafogná a munkahelyek gyarapodását.