Most elmegy a kedve az édességektől

2015.11.01. 09:23

Az angolszász világban a gyerekek az utolsó októberi napon, a magyar gyerekek meg inkább mikulás ünnepnapján házalnak az édességekért. Hogy a szülők is felelősségteljesen álljanak a sok nassolnivaló elé, készült egy riasztó videó arról, mi mindent tartalmaznak kedvenc édességeik.

A csokik és cukrok részét képezik a mindennapjainknak, ezért egy átlagfogyasztónak is tanulságos lehet a következő anyag. Az amerikaiak pedig nagyszerűen időzítettek a halloween és mindenszentek idejére, ami a töklámpások és a szellemek mellett sok helyen a nassolásról szól. 

Nem ártatlanok az édességekForrás: AFP

Kellemesen ijesztő zenével aláfestve veszik végig a tíz legveszélyesebb édességet. Ezek nagy része számunkra ismeretlen, mivel itthon nem forgalmazzák őket, azonban az összetételekkel kapcsolatos adatok biztos, hogy nálunk se festenek másképp.

Az aggályok arra vonatkoznak, hogy ezekben az ártatlannak tűnő finomságokban sokkal több cukor van, mint gondolnánk. Ezenkívül mindegyik tartalmaz telített és transzzsírokat, mesterséges ízfokozókat.  A videó készítői nem mulasztják el azt sem, hogy alternatívát ajánljanak fel: aki édesszájú, egyen magas kakaótartalmú csokoládét vagy aszalt gyümölcsöt!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK