Itt az alkalom, evéssel segíthet a rászorulókon

magyar élelmiszerbank egyesület
Egyenek egy jót, hogy mások is ehessenek
Vágólapra másolva!
Egyen egy jót és ezzel segítse mások étkeztetését is: a hideg évszakokban mindig nagyobb szükség van az adományokra. Az október 16-i Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva az Élelmiszerbank immár negyedik alkalommal hirdeti meg októberben az Együnk Egymásért adománygyűjtő kampányát, hogy minél több rászorulón tudjon segíteni.
Vágólapra másolva!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület most a gasztronómia kedvelőit célozza meg. A programhoz olyan vendéglátóhelyek, vállalatok és sütni-főzni szerető magánszemélyek jelentkezését várják, akik a közösség segítségével részesei szeretnének lenni az éhezés és az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemnek.

Egyenek egy jót, hogy mások is ehessenek Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Hogy lehet csatlakozni a programhoz?

Vendéglátóhelyek lehetővé tehetik a vendégek számára, hogy októberben olyan fogások vagy menük közül válasszanak, amelyek megvásárlásával támogatják a rászorulók élelmezését.

Magánszemélyek egy becsületkasszás baráti vacsora vagy süteményvásár szervezésével segíthetik az Élelmiszerbank munkáját, de az adománynak szánt összeget az Élelmiszerbank számlájára is utalhatják. Így a jócselekedet közösségi élménnyel párosulhat társaságok, kollégák, családtagok számára.

A Magyar Élelmiszerbankról

Az Élelmiszerbank azért jött létre, hogy Magyarországon minél kevesebb éhező ember legyen. A megmentett élelmiszerfelesleget juttatja el a rászorulóknak, ezzel nagymértékben csökkentve az éhezést és a kidobott élelmiszerek mennyiségét.

Az Egyesület 2005 óta folyamatosan növeli az évente megmentett élelmiszerfelesleget: gyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a felajánlott ételt, melyek között vannak közeli lejáratú, csomagolási hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségű élelmiszerek is.

2014-ben összesen 1600 tonna élelmiszert juttatott el ingyenesen közel 300 ezer nélkülözőhöz, 220 partnerszervezetén keresztül. 2005-ös megalakulása óta 34 600 tonna élelmiszert osztott ki közel 14,6 milliárd forint értékben.

Vállalatok lehetőséget nyújthatnak dolgozóiknak egy közösségi menzahét vagy süteményvásár szervezésére. Az Élelmiszerbank eddigi tapasztalatai alapján ezek az események mindig nagy sikert aratnak.

Akcióban az Élelmiszerbank Fotó: Szabó Gábor - Origo

A szervezők folyamatosan várják a programhoz csatlakozók jelentkezését, akik egy esemény megszervezésével szívesen segítenék az éhezés és élelmiszerpazarlás csökkentését. A programban már több mint harmincan vesznek részt. Az esemény további részleteiről itt tájékozódhat.