Bemutatják a legdrágább magyar pálinkát

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál
Vágólapra másolva!
A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál egyik legizgalmasabb tétele a piac jelenleg legmagasabb minőségű és árú szuperprémium pálinkája, a Márton és Lányai kristályüveges Crystallumja lesz. 
Vágólapra másolva!

Az italról Márton János árult el néhány apró titkot: „Addig babusgattuk, milyen ilyen nem lett.” – mondta a mester nevetve, majd kifejtette, hogy

debreceni muskotályos szilva és magyar kajszi ízben ismerhetjük meg a Crystallumot.

Több évjáratot és lepárlási eljárást egyesít a neves főzde csúcsterméke: „Már korábban elkezdtünk kisszériás, 100-200 üveges mennyiséggel is foglalkozni, ezzel indult be egy folyamat." A Reserve fejlesztési irány, az évjáratoknak és ízeknek egy-egy főzőüstnyi szelekciója. „A fejlődés eredményét a fesztiválon mutatjuk be.”

Kezdődik a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál Forrás: Origo

A Tolna megyében, Györkönyben készült csemegén túl, több mint négyszázféle párlattal, kolbászokkal és egyéb húskészítményekkel, koncertekkel, vezetett pálinkatúrákkal, pálinkaházasítással és gin különlegességekkel rajtol október első hétvégéjén (2-4. között) megrendezett Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál.

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál Forrás: Origo

Idén huszonegy pálinkaház képviseli a lepárlás mesterségének legjobbjait, de a kiállítók között megtalálhatók a legkülönlegesebb szuperprémium pálinkákat előállító manufakturák is. A fesztiválon hagyományosan egy-egy vendégpárlat is terítékre kerül: ezúttal az egyre divatosabb ginek kerülnek a középpontba.