Őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren

Bor Tér
Vágólapra másolva!
Nem meglepő módon az ősszel együtt a boros események is elkezdődtek: szeptember 16-tól bormustrára várják a vendégeket a szegedi Dóm téren, ahol öt napon keresztül több mint száz pincészet mutatja be remekeit.
Vágólapra másolva!

Szeptember 16-án, Szegeden kezdődik a Bor Tér nevet viselő fesztivál, ahol olyan neves termelők kínálják boraikat, mint az 1999-es tokaji aszúeszenciájával a Wine & Spirit Magazine-tól maximális 100 pontot kiérdemlő Áts Károly, az Év Bortermelője címet 1991-ben elsőként elnyerő Tiffán Ede, vagy a szintén villányi Gere Tamás és Zsolt Pincészete.

A fesztivál helyszíne a szegedi Dóm tér lesz Forrás: MTI/Rosta Tibor

Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, a minőségi borkínálathoz és a tér különleges hangulatához a programok összeállítása során is igyekeztek alkalmazkodni. A tér két színpadán fellép többek között Malek Andrea, Bereczki Zoltán,

szombaton emlékesten csendülnek föl Cseh Tamás dalai, vasárnap pedig a Hóra színház szervezésében kisebbségi összművészeti fesztivált tartanak.

A rendezvény zenei kínálatát a Szegedi Szimfonikus Zenekar tovább bővíti, az együttes Deja Vu vonóskvartettje a századelőt idéző népszerű klasszikus zenei művekből ad koncertet,

a nap végi elcsendesedésre pedig a rézfúvósok figyelmeztetik a közönséget,

amikor röviddel éjfél előtt a zenélő óra alatti erkélyről eljátsszák az Il Silenciót.

Bor Tér Forrás: Bor Tér

Az immár ötödik alkalommal megszervezett Bor Téren hagyomány, hogy kiállítás mutatja be a bortermelés, a kulturált borfogyasztás hagyományait. Az idei – a Móra Ferenc Múzeummal közösen létrehozott – tárlat a klasszikus kávéházak világát idézi meg.

A Karinthy Kávéházban a legendás író érdekességekben gazdag életével ismerkedhet meg a betérő, Balog József újságíró irodalmárokkal és irodalomtörténészekkel beszélget, kora délutánonként pedig népszerű zongoristák szolgáltatják a zenét a közönségnek. A téren mintegy harminc kézműves kínálja majd portékáit, a harapnivalóról pedig tucatnál több vendéglátóegység gondoskodik.