Európai Bordalfesztivált rendeznek Villányban és Pécsen

magyar és osztrák kékfrankosok bor vörös bor
Vágólapra másolva!
Kétszáz férfi énekes zengi majd a bor dicséretét a tizenkilencedik Európai Bordalfesztiválon, amelyet szeptember 25. és 27. között tartanak Villányban és Pécsen.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Napokhoz kapcsolódó eseményen a svédországi Sandviken Male Choir, az olaszországi Coro Citta di Osiero, az ausztriai Sangerrunde Kritzendorf, a horvátországi Klapa Kastav, valamint a Kodály Zoltán Férfikar és a Bartók Béla Férfikar vesz részt.

A bordalfesztivál meghívott vendége Tokody Ilona Kossuth-díjas szoprán és ifj. Sánta Ferenc Kossuth-díjas hegedűművész, Bognár Szabolcs bariton, Muskát András tenor, rajtuk kívül a Pannon Filharmonikusokat, a Zengő Együttest és a Pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekart is hallhatja a közönség.

A megnyitót szeptember 25-én, pénteken tartják a villánykövesdi Batthyány Pincében.

A férfikarok este negyed héttől borászatoknál adnak nyilvános pincekoncerteket, ezután a villányi Diófás téren lépnek fel. A fesztivál gálaestje másnap este hét órától a pécsi Kodály Központban lesz, az eseményre ezer embert várnak.

A borokat és az éneket fogják ünnepelni Forrás: Origo

A fesztvált 1993 óta rendezik meg, ötletét a bordalok páratlanul gazdag zenei kincse mellett a kitűnő borairól is híres pécsi és villányi borvidék, továbbá az adta, hogy a férfikari éneklés világszerte bátorításra szorul, a férfikari mozgalomnak a hivatalos versenyek mellett szüksége van egy felszabadult, baráti hangulatú fesztiválra is.

Az idei eseményhez kapcsolódóan szeptember 26-én délután fél öttől a pécsi Kodály Központban rendezik az 5. Villányi Prémium Bormustrát, ahol villányi borászok huszonkét, kiemelkedő minőségű cabernet franc borát mutatják be.