Tyúkeszű angol állatvédők?

Ye Olde Fighting Cocks
Ye Olde Fighting Cocks
Vágólapra másolva!
Az angol állatvédők érzik a fontossági sorrendet: a PETA legújabb akciójában felszólította Anglia egyik legöregebb kocsmáját, hogy változassanak nevet. 
Vágólapra másolva!

A helyszínen már a nyolcadik században is vendéglátó tevékenység folyt, sokszor kakasviadalokkal. A fogadó neve is erre utal, Ye Olde Fighting Cocks-nak hívják. Az állatvédőknek ez nem tetszik – szeretnék, ha táblán a Ye Olde Clever Cocks, azaz Okos Kakasok szókapcsolat szerepelne, felhívva ezzel a figyelmet a hányatott sorsú háziszárnyasok sorsára.

Amikor 1849-ben betiltották a kakasviadalokat Angliában, egy rövid ideig The Fishermannek, azaz Halásznak hívták helyet, ám 1872 óta a máig használatos Ye Olde Fighting Cocks a neve. A PETA szerint a társadalom változása, a felelős gondolkodás és az állatokkal szembeni empátia megköveteli, hogy ilyen elmaradott elnevezések ne maradhassanak fenn.

Ye Olde Fighting Cocks Forrás: Facebook - Ye Olde Fighting Cocks

A létesítmény tulajdonosa természetesen elutasította az abszurd és fontoskodó kérést. Szerinte a történelem, a hagyományok és a vendégeik szeretete a fontos, nem az állatvédők rossz ötletei.