Beborítja a sör a hegyet

Hood-hegy, pohár
Vágólapra másolva!
A bögréket, a szép poharakat szinte mindenki kedveli. Éppen ezért itthon is sikere ennek az ötletnek, nem csak a hegymászók között. 
Vágólapra másolva!

Érzik a házibulis párbeszédet?

Forrás: Kickstarter

-Melyik a te poharad? A Kékes?

-Nem, a Csóványos.

-Akkor ki iszik a Zengőből?

Forrás: Kickstarter

Az Oregon Pint Glass egyedi, fújt, formázott pohár, amely Oregon állam legmagasabb csúcsát, a Hood-hegyet ábrázolja. Az ötlet a North Drinkware-é, azaz Nic Ramirezé, Matt és Leigh Capozzié, akik 15 ezer dollárt akartak összegyűjteni a Kickstarteren, de már több mint 176 ezer jött össze – úgy tűnik, van igény a kézzel készült söröspohárra.

Forrás: Kickstarter

Gyönyörű, ahogy a sör kiemeli a hegy domborzatát, öröm belenézni az pohárba. Az ötlet elsőrangú, mert nem csak a szép tárgyak és az italok kedvelői örülhetnek ennek, hanem a kirándulók és földrajzbarátok is, pláne, ha megkapják hozzá a domborzati térképként is funkcionáló alátétet.

Forrás: Kickstarter

Jó lenne, ha a magyar csúcsainkkal is lenne egy sorozat, igaz, nem olyan magasak, mint a 3429 méteres Hood-hegy, de nekünk legalább olyan kedvesek. Oregonnal szemben 225 sörfőzde sincs az országban, de nem számít, akkor is elkélne egy ilyen szett a konyhapolcon.