QR-kódot kapnak a sertéshúsok

A person reads the QR code of Uruguayan beef at a supermarket in Montevideo on November 02, 2012. The traceability of the meat, which is mandatory in Uruguay, allows to know the grower, the location and features of the ranch where the cows were raised. AF
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A Kiváló minőségű sertés eredetigazolási rendszer keretében okostelefonnal beolvasható QR-kóddal lehet ellenőrizni a pultban lévő sertéshús származását - mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke.
Vágólapra másolva!

Németh Antal az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában azt mondta: a tesztüzem befejeződött, most zajlik a rendszer széles körű bevezetése. Eddig több mint 640 vágóhíd és feldolgozóüzem jelentkezett be a Kiváló minóségű sertés (KMS) minősítésre, és 289-en már meg is kapták a védjegyet.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Pablo Porciuncula

A KMS-védjegyet viselő áru esetén garantált, hogy a sertés Magyarországon született, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett, és a húsa meghatározott márványozottságú és sajátos, különleges íz- és illatvilágú.

A sertésstratégiára jövőre 1,15 milliárd forintot szán a kormány.

Ebből a minőségellenőrzés mellett infrastrukturális és minőségi fejlesztéseket is végrehajtanak, egyebek mellett a herceghalmi kutatóintézetben, ahol a sertésállomány fejlesztésével kapcsolatos kutatásokat végzik.