Így süssenek tökéletes kacsát

Pecsenyekacsa kacsa sült clapkép
Takács Lajos elkezdi a darabolást. Ehhez éles kést használjanak!
Vágólapra másolva!
Azt már tudjuk, hogyan kell rossz kacsát sütni, ezért most megmutatjuk, miként fogjanak a jó kacsasült elkészítéséhez. Ehhez Takács Lajosnak, a budapesti Lacipecsenye séfjének segítségét kértük - görgessék csak végig a képregényünket, kevés a szöveg, de sok a hasznos információ.
Vágólapra másolva!
A kétkilós pecsenyekacsák három órát álltak az öt százalékos sóoldatban, hogy a sejteket is átjárja a só. Más fűszer nem is kell rá. Folyóvizes lemosás után egy napi pihentetés szükséges Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Egy pecsenyekacsa két személyre elég, így számoljunk, ha menüt tervezünk. Két-két és fél kilósnál nagyobbat ne süssünk egyben! Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A tepsi aljára érdemes sütőpapírt tenni. A kacsákat előmelegített sütőbe tegyük be Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
240 fokon egy órát sütjük, ennyi pont elég lesz Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Reklámszünet a kacsamesék félidejében. Megnéztük, pirul Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Lejárt az egy óra, előbújhatnak a madarak. Csodálatos illat töltötte be a konyhát Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Így néz ki egy frissen kivett sült kacsa. Hát nem ínycsiklandozó? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Miután kivettük, hagyjuk húsz percet pihenni, hogy az állaga igazán jó legyen Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Látják a bőrét? A pihenés közben kicsit lelapadt. Nyugodjanak meg, ez jót tett neki Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Takács Lajos elkezdi a darabolást. Ehhez éles kést használjanak! Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Egy óra sütés alatt mindenütt átsült, de szaftos és puha maradt. A ropogós bőrt ugye önök is imádják? Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Csak a csontok maradtak és Lajos tökéletes házi savanyú káposztájából egy kevés Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc