Így süssenek tökéletes kacsát

2014.12.12. 07:59

Azt már tudjuk, hogyan kell rossz kacsát sütni, ezért most megmutatjuk, miként fogjanak a jó kacsasült elkészítéséhez. Ehhez Takács Lajosnak, a budapesti Lacipecsenye séfjének segítségét kértük - görgessék csak végig a képregényünket, kevés a szöveg, de sok a hasznos információ.

A kétkilós pecsenyekacsák három órát álltak az öt százalékos sóoldatban, hogy a sejteket is átjárja a só. Más fűszer nem is kell rá. Folyóvizes lemosás után egy napi pihentetés szükségesFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Egy pecsenyekacsa két személyre elég, így számoljunk, ha menüt tervezünk. Két-két és fél kilósnál nagyobbat ne süssünk egyben!Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
A tepsi aljára érdemes sütőpapírt tenni. A kacsákat előmelegített sütőbe tegyük beFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
240 fokon egy órát sütjük, ennyi pont elég leszFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Reklámszünet a kacsamesék félidejében. Megnéztük, pirulFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Lejárt az egy óra, előbújhatnak a madarak. Csodálatos illat töltötte be a konyhátFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Így néz ki egy frissen kivett sült kacsa. Hát nem ínycsiklandozó?Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Miután kivettük, hagyjuk húsz percet pihenni, hogy az állaga igazán jó legyenFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Látják a bőrét? A pihenés közben kicsit lelapadt. Nyugodjanak meg, ez jót tett nekiFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Takács Lajos elkezdi a darabolást. Ehhez éles kést használjanak!Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Egy óra sütés alatt mindenütt átsült, de szaftos és puha maradt. A ropogós bőrt ugye önök is imádják?Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc
Csak a csontok maradtak és Lajos tökéletes házi savanyú káposztájából egy kevésFotó: Zirig Árpád - Táfelspicc