Nem jelölt szójatartalom két IKEA tésztán

ikea tészta
Vágólapra másolva!
Az IKEA visszahívja a jávorszarvasos tésztákat, mert nyomokban szóját tartalmaznak.
Vágólapra másolva!

Az IKEA felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy az Ikea áruházak Svéd Finomságok Boltjában kapható Pastaálgar fullkorn jávorszarvas alakú, teljes kiőrlésű lisztből készült tészta és Pastaálgar jávorszarvas alakú tészta szóját tartalmazhat, ami nem lett feltüntetve a termékek csomagolásán. A biztonság és a biztonságos termékek forgalmazása kiemelten fontos az IKEA számára, ezért elővigyázatosságból az Ikea az összes fent említett tésztát – dátumbélyegzőtől függetlenül – visszahívja.

Laboratóriumi vizsgálatok a Pastaálgar fullkorn és Pastaálgar tésztákban szója nyomait mutatták ki, ami nem lett feltüntetve a termékek csomagolásán. A szója allergén összetevőnek minősül, és a szójára érzékeny személyeknél a tészta fogyasztását követően allergiás reakciót válthat ki.

A termék fogyasztása a szójára nem allergiás, illetve nem érzékeny emberek esetében teljesen biztonságos.

Vásárlóink – függetlenül attól, hogy a szójára allergiásak vagy sem –, ha nem szeretnék megtartani a megvásárolt Pastaálgar fullkorn és Pastaálgar termékeket, visszavihetik azokat bármelyik IKEA áruházba, ahol a termékek teljes vételárát visszakapják.

Az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérünk. További információ a www.ikea.hu weboldalon található, vagy a 06 1 460 31 60-as telefonszámon kapható.