Ciki még a Tesco Gazdaságos?

tesco value clap
Vágólapra másolva!
"A Value-val a Tesco azt ígéri, hogy ezek a legalacsonyabb árú termékeink a piacon, az adott árszínvonalon elérhető legjobb minőségben. Olyan alapvető, napi élelmiszer- és általános cikkek, amelyeknél a hangsúly a minőségen, az áron és a széles választékon van" – áll a weboldalukon. 320-féle Tesco Value termék kapható, így merítésünk nem teljes körű, de legalább a tipikus élelmiszereket érinti, amelyeken megvizsgáltuk a minőségre helyezett hangsúlyt, és kicsit utánanéztünk az árnak.
Vágólapra másolva!

"Az első saját márkás termék mindegy 15 évvel ezelőtt jelent meg Közép-Európában, így a magyar piacon is. A Tesco Gazdaságos bevezetése óta eltelt hosszú időszak, illetve a megváltozott vásárlói szokások is indokolttá tették, hogy a márka és a termékválaszték felfrissüljön és megújuljon" – áll a Tesco sajtóanyagában. A csomagolásokon csak a származási országot találtuk meg, a gyártót egy esetben sem. Weboldaluk információi szerint a tejtermékeket a Kunsági márkát is előállító Kuntej Zrt., a malomipariakat a GoodMills, a húsipariak közül párat a Kaiser Food gyárt.

Forrás: Origo

Tesco Value túródesszert

Kétségtelenül a választék legnagyobb érdeklődést kiváltó tagja, hiszen a Túró Rudi mindenki szívügye. A tescós rúdnak a Rudinál kevésbé darabos, sokkal pépesebb tölteléke édesebb és citromosabb is a főnöknél, ezért egy kivétellel mindenki teljesen vállalhatónak ítélte. Egy tesztelőnek nem tetszett, de ő bevallottan csak Cserpes Rudit fogyaszt, ami viszont köszönőviszonyban sincs a Túró Rudival, teljesen más karakter.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.

Forrás: Origo

Tesco Value mascarpone krém

Az élelmiszer-ipari szabályozás szégyene, hogy egy ivóvizet, zselatint, kukoricakeményítőt és guargumit is tartalmazó, 70% zsírtartalmú kotyvalékra rá lehet írni, hogy mascarpone. Ezt a lehetőséget már mascarpone-szemlénkben is kifogásoltuk, most sem tudunk elmenni mellette. A mascarpone ugyanis tejszínt tartalmaz, zsírtartalma pedig legalább 80%.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.

Forrás: Origo

Tesco Value puszedli

Pont olyan, mint az általános olcsó bolti puszedli. Édes, mint az állat, nem mézes, mint az állat.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.

Forrás: Origo

Tesco Value chips, újhagymás-sajtos ízű

A chipstesztünkben a Tesco Value natúr változatát teszteltük, amelynél a mezőnyben csak a Lidl és az Aldi sajátmárkás natúr chipsei voltak olcsóbbak. Onnan idézünk:

"Az állaga kitűnő, szemre is nagyon jól néz ki a kiöntött kupac, hívogatóan kikacsint belőle egy-egy jobban átsült darab. További előnye, hogy nem túl olajos, de a sült krumpli kellemes ízét nem találni benne."

Az újhagymás-sajtosról a fene se mondaná meg, hogy újhagymás-sajtos, csak valami hagymáskás mellékíze van, a többi része viszont stimmel, semmi baja, ilyen egy chips.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.

Forrás: Táfelspicc

Tesco Value földimogyoró

Ez is olyan, mint a sós földimogyorók szoktak lenni. Semmi baja, a szemek épek. A 100 grammos 1190 Ft/kg, a Mogyi pörkölt sótlanja 170 grammos kiszerelésben 1171 Ft/kg. A két termék 500-500 grammos zacskóval 890 (TV) és 1096 (Mogyi) forint.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.

Forrás: Origo

Tesco Value habspray

A múlt héten teszteltük ezt a terméket, a piacon kapható többi habspray-vel hasonlítottuk össze. A tesztben minden termék elvérzett, a Tesco Value habspray értékelését idemásoljuk:

"A hab állaga megfelelő, de az öregnénis utóíz sajnos kiölhetetlen, percekig tombol a szájban."

A Tesco Value habspray összetevőinek száma 16, a tesztelt 22 habspray közül ebben volt az egyik legtöbb adalékanyag (ennél többet négyben találtunk). 269 forintos árával messze a legolcsóbbak közé tartozik, bár van vele forintra azonos árú (Milfina, Spray Creme) és olcsóbb habspray (Whippy 249 Ft) is. Mondjuk, azok se jók, de ebben a műfajban a drágák sem azok.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.

Forrás: Origo

Tesco Value 2 tojásos száraztészták

A száraz műfajban mi a 8-10 tojással készülő tojásos tésztáknak, és a tojás nélkül készülő durumtésztáknak látjuk megalapozott helyét, értelmét. Ezek a 2 tojásos helyettesítő termékek rendkívül vékony ízűek, rossz állagúak, és még csak nem is olcsók (378 Ft/kg), hiszen egy gyors házi nokedli 200 Ft/kg. Sőt, a műfaj csúcsa, a tíztojásos házi tagliatelle kilója 500 forint körül jön ki, és az plusz száz forintért ezerszer finomabb és ötször táplálóbb.

A műfajhoz képesti olcsósága sem érzékelhető, a piacon található rendkívül kis választékban kapható kéttojásos tészta hasonló árú. A többtojásosak nyilván drágábbak, de azokban több a tojás.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.

Forrás: Táfelspicc

Tesco Value tej 2,8%

Hát ez is csak egy átlagos UHT-tej, baja semmi sincs, azt viszont üdvözöljük, hogy a Tesco olcsó márkája alatt nem csak egy 0,0001%-os zsírtartalmú tej van, hanem egy kifejezetten zsíros (a másik Tesco Value 1,5%-os) is. Az ára 199 forint, ami ebben a kategóriában nagyon olcsó, bár ugyanennyiért van másik 2,8%-os UHT-tej, szintén a Tescóban.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.

Forrás: Origo

Tesco Value folyékony szappan

Illata a klasszikus folyékony szappanok illata, aminek még akár örülni is lehet, de egy kézmosáshoz úgy két evőkanálnyira van szükség, és még így sem habzik. Mivel elég sokat kell belőle használni, az ára sokkal kevésbé kedvező, mint amilyennek elsőre tűnik.

A gyártóról nincs információ a csomagoláson.