Pezsgős őszibarack-serbet

fagylalt sorbet Váncsa István
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Négy nagy őszibarack
tizenöt deka cukor
három evőkanál frissen kifacsart citromlé
három és fél deci hideg pezsgő
egy nagy tojásfehérje

Két deci forró vízbe szórom a cukrot és kevergetem, amíg fel nem olvad. Akkor leveszem a tűzről és hagyom teljesen kihűlni. A barackokat egy percre forró vízbe mártom, hűlni hagyom, majd lehúzom a héjukat. Felszeletelem és robotgépbe teszem a hámozott gyümölcsöt, hozzáöntöm a kihűl szirupot, összeturmixolom.

Leszűröm, belekeverem a citromlét és a pezsgőt, fagylaltgépbe öntöm és a továbbiakban a gép használati útmutatója szerint járok el.

Az elkészült serbetet megfelelő üvegedénybe kanalazom és fogyasztás előtt legalább két órára beteszem a fagyasztóba.