Kezdődik a meggyfesztivál, tízezer látogatót várnak

meggy meggyfesztivál
2008-ban a parlament előtt volt fesztivál.
Vágólapra másolva!
Kétnapos fesztivál kezdődik pénteken Nagykőrösön a település és környéke büszkeségének számító különleges, zamatos meggy, vagy ahogy errefelé hívják: möggy tiszteletére. A hagyományteremtő céllal szervezett gasztronómiai és szórakoztató programokra közel tízezer érdeklődőt várnak – tájékoztatta az Arany János Kulturális Központ igazgatója az MTI-t.
Vágólapra másolva!

László Ditta elmondta, hogy az ötlet a város polgármesterétől származik, aki maga is – csakúgy, mint a Pest megyei városban, illetve a környékbeli községekben szinte mindenki – meggyet termeszt.

2008-ban a parlament előtt volt fesztivál. Forrás: MTI/Kovács Tamás


A nagykőrösi korai meggy főként az errefelé található speciális összetételű talajnak, illetve a napos órák ideális számának köszönhetően állítólag sötétebb színű, lédúsabb, finomabb, mint a másutt termő társai. A kétnapos fesztiválra a nagyon sok szakembert is várnak, például hűtőházakból, pálinkafőzdékből és pékségekből. A Deák és a Szabadság téren folyamatosan zajlanak majd a különféle meggyes programok: a szakmai tapasztalatcserék, bemutatók, a főzőverseny, a borlovag avatás, a gyermekeknek meghirdetett vetélkedők, valamint a meggykirálynő választás külön is említést érdemelnek.