Egyszerű megoldások meggyre

desszert meggy ez a címlapkép
Vágólapra másolva!
Itt a szezon, és a meggy nemcsak lekvárba jó, hanem például a legjobb rétes is elképzelhetetlen nélküle. 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Mákos rétesbe, tök helyett

A tökös-mákos rétes sokak kedvence, de tök helyett meggyel még jobb. Sokkal jobb.

egy csomag réteslap, vagy aki kemény, nyújtson magának
15 dkg vaj
20 dkg frissen darált mák
20 dkg kimagozott meggy durvára vágva
15 dkg cukor

A meggyet összerázom a cukorral, mákkal. A réteslapokat egyenként alaposan megvajazom. Vajazom, rakom rá a következőt, vajazom, rakom rá a következőt. A lap alsó harmadára rakom a tölteléket egy kövér csíkban, feltekerem, rálocsolom a maradék vajat és 120 fokos sütőben egy óra alatt megsül.

Forrás: Táfelspicc

Fehér csokoládés krém meggyel, levendulával és pisztáciával

5 dkg fehér csokoládé
2 dl tejszín
4 szál levendula
5 dkg kimagozott meggy
3 dkg külső és belső héjától megtisztított, durvára vágott pisztácia

A meggyet szétosztom kis poharakba. A tejszínt 5 percig forralom a levendulával, a levendulát eltávolítom. Felolvasztom a csokoládét, kikeverem a tejszínnel, szétosztom a meggyeken, megszórom a pisztáciával.

Forrás: Táfelspicc

Meggyes sajttorta citromkrémmel

250 g mascarpone
3 egész tojás
10 dkg meggy kimagozva
5 dkg szárazon lepirított zsemlemorzsa
5 dkg cukor
5 dkg citromkrém
vaj

A meggyet összerázom a zsemlemorzsával. A mascarponét kikeverem a tojással, cukorral. Egy formát kivajazok, beleszórom a meggyet, ráöntöm a sajtos keveréket. 110 fokos sütőben egy órát sütöm, a közepe még éppen remegjen amikor kiveszem. A formában hagyom kihülni, a citromkrémmel leöntve tálalom.

Forrás: Táfelspicc

Kókusztejberizs meggyel

10 dkg sushi vagy rizottó rizs
4 dl kókusztej
2 lime reszelt héja
2 dkg cukor
10 dkg kimagozott meggy

A rizst a cukorral megfőzöm a kókusztejben, kikeverem a limehéjjal. Formába rakom, hagyom kihülni, friss meggyel tálalom. A főtt rizst a tálba helyezett meggyre is lehet még melegen önteni, majd úgy szeletelni.

Forrás: Táfelspicc

Meggyes bólé

20 dkg kimagozott meggy
1 egész kezeletlen narancs héja felcsíkozva
1 üveg vörösbor
1 dl Amaretto likőr
1 l szóda
5 dkg cukor
1 rúd fahéj

A cukrot feloldom a borban, elkeverem a többi alapanyaggal, kivéve a szódát. Behűtöm és közvetlenül fogyasztás előtt öntöm fel a hideg szódával.