Vágólapra másolva!
Biztos vannak vega locsolók, nekik nem könnyű, mert a zöldségválaszték még elég szegényes húsvétkor. Azért kitaláltunk pár szuper dolgot.
Vágólapra másolva!

Kezdjük azokkal, akik csak húst nem esznek, de halat igen. Ebben az esetben minden egyszerű, hiszen egy füstölt makréla talán jobb is, mint egy füstölt sonka. Mellé feltétlenül készítsenek zöldfűszeres pestót, ami a sonkához, de akár simán vajas kenyérre is finom.

A sör elengedhetetlen kiegészítője a füstölt halnak. Forrás: Táfelspicc

Útmutatónkat füstölt halak fogyasztásához, körítéséhez itt találja.

A következő lépésben elhagyjuk a halat, de a tejtermékeket és a tojást megtartjuk, és keresünk hozzá zöldségeket. Feladatunkat nehezíti, hogy április közepén még elég szegényes a zöldségválaszték. A medvehagyma már lefutott, újkrumpli még sehol, a gombákhoz túl száraz volt az időjárás, de van már spenót, sőt, spárga is, így ezekre lehet építeni.

Spenót mazsolával és fenyőmaggal, Váncsa Istvántól Forrás: Táfelspicc

És pár ötlet lencsére, sárgaborsóra:

Paradicsomos lencse Forrás: Táfelspicc
Sárgaborsó saláta Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

És a gesztenyelisztről se feledkezzünk meg!

Gesztenyelepény Forrás: Táfelspicc

És a csicseriborsóról sem!

Farinata, szuper vega vendégváró. Forrás: Táfelspicc