Jönnek a második tavaszi zöldek!

Váncsa, ribizli és spenót saláta
Vágólapra másolva!
Végre igazán tavasz van, és ez áprilisban meglátszik a zöldséges pultok kínálatán. Megjelennek az első friss zöldek, amiket annyira vártunk februárban, márciusban. A medvehagyma és a kucsmagomba után a spenót, a zöldborsó és a fejes saláta következnek. Ezekhez gyűjtöttünk össze pár receptet a főzeléken és az ecetes salátán túlról.
Vágólapra másolva!

A spenót

Rögtön felejtsük el a főzeléket, hiszen a friss, tavaszi spenót éppen hogy összetépve, akár salátába nyersen, vagy éppen csak megfonnyasztva a legjobb. Receptjeink is ebben a formában készítik, egyes számú kedvencünkben saláta ribizlivel, utóbbit fagyasztva még most is be tudják szerezni, nyáron pedig mindkét alapanyag frissen kéznél lesz.

Hogyne, zöldborsóleves csipetkével, de ez az alapanyag ennél szerencsére sokkal többet tud. Annyival többet, hogy tud akár desszert is lenni, például kókusszal. Bizony!

Zöldborsós pohárkrém Forrás: Táfelspicc

Receptek zöldborsóval:

Tojásos nokedli Forrás: Zirig Árpád/Táfelspicc

A fejes saláta cserébe akkor a lehető legtökéletesebb, ha tojásos nokedlihez ütjük össze ecetes öntettel, amelyhez itt találja a receptet, és itt egy gyors kis oktatóvideót. Esetleg még meg is süthetik tejföllel. Mármint a fejes salátát.