Heti menü tízezerből? Simán! Két főre!

heti menü 10000 forint
Vágólapra másolva!
Az élelmiszeripar belefojt minket a hulladék élelmiszer-imitációkba, pedig semmi több nem kell az olcsó és élhető, ízletes táplálkozáshoz, mint heti 10 000 forint és napi 30 perc. Meg pár ötlet, egy kis szervezés és tervezés. Pénzt és időt nem tudunk adni, de a többivel szolgálhatunk. Finom ízek a majdnem kényszer vegaság és fűszertelenség világában, mert elég kitörni a megszokásból, hogy egy sokkal szebb világba lépjenek, ahol reggelire forró császármorzsa van, nem adalékanyagokból álló kenyér adalékanyagokból álló párizsival és ismeretlen eredetű kencével a kettő között.
Vágólapra másolva!

Egyvalamit nem úsznak meg. Kenyeret fognak sütni, a linken megtalálják, hogyan kell. A bevásárlólistát viszont teljesen üres konyhára és üzletekben beszerezhető tipikus mennyiségekre méreteztük, így ezzel a tízezer forinttal bárki elkezdheti. Ráadásul párban, mert a lista alapanyag-mennyiségei két főre szólnak.

Félkész és készterméket egyáltalán nem használtunk, mert drágák.

Az áraknál a Tesco és a GRoby webáruházának árait, valamint piacot, hentest vettünk figyelembe, akciós árakat nem.

Forrás: Flickr/Julian Stallabrass

A bevásárlólista

  • 1 kg BL80-as liszt (kenyérsütéshez) 260 Ft
  • 1 kg BL55-ös liszt (császármorzsa, palacsinta, sörtésztában sült savanyú káposzta, krumplifánk, dödölle): 120 Ft
  • 10 dkg élesztő (kenyér, zsemle, krumplifánk): 130 Ft
  • 660 g 20%-os tejföl (tejfölös kocka, meg itt-ott is kell): 700 Ft
  • 20 db tojás: 800 Ft
  • 1 kg narancs (lé, céklacarpaccio): 300 Ft
  • 2 nagy fej vöröshagyma: 80 Ft
  • 2 fej fokhagyma: 100 Ft
  • 400 g erdei gyümölcs (fagyasztott): 640 Ft
  • 400 g zöldborsó (fagyasztott): 400 Ft
  • 1 l 2,8%-os tej (főzelékek): 320 Ft
  • 1 kg birkapörkölthús: 1450 Ft
  • 1 kg répa (borscs, főzelék): 190 Ft
  • 1 kg cékla (borscs, saláta, krémleves): 120 Ft
  • 1 kis fej kelkáposzta, kb. 1 kg (borscs, saláta): 220 Ft
  • 1 db karalábé (borscs): 200 Ft
  • 1 kg só: 100 Ft
  • 1 zacskó fekete bors: 145 Ft
  • 2 kg krumpli (krumplifánk, dödölle, patatas bravas): 360 Ft
  • 6 db nagy alma, kb. 2 kg (almás palacsinta, töltött sült alma, saláta): 600 Ft
  • 1/2 kg porcukor: 200 Ft
  • 1 db (100 g) Szarvasi mozzarella (mozzarella in carrozza): 275 Ft
  • 240 g kg lencse (lencsesaláta): 170 Ft
  • 1/2 kg savanyú káposzta (sörtésztában sült savanyú káposzta): 250 Ft
  • 1 doboz sör (sörtésztában sült savanyú káposzta): 200 Ft
  • 1 l étolaj: 450 Ft
  • 2 db citrom (saláták, pesztó): 180 Ft
  • 1/2 kg spagetti: 300 Ft
  • 10 dkg húsos szalonna (carbonara spagetti): 150 Ft
  • 10 dkg vaj: 320 Ft
  • 1 csokor petrezselyem (pesztóhoz) és 1 csokor kapor (lencsesalátához): 200 Ft

TOTAL: 9930 Ft, így belefér egy Párizsi kocka is a pénztárnál.

A menü (az alapanyagok és a bekevert tészták, megsült tészták miatt van némi logikai sorrend)

vasárnap: kenyérsütés, levesfőzés

hétfő

kedd

Forrás: Táfelspicc

szerda

csütörtök

Forrás: Táfelspicc

péntek

Forrás: Táfelspicc

szombat

Forrás: Táfelspicc

vasárnap