A Subway kiveszi a gumimatracot a kenyeréből

FRANCE-US-FOOD-SUBWAY-DELUCA
US sandwich maker Subway co-founder and chairman for the world, the self-made billionaire Fred DeLuca, poses with a sandwich in a Parisian Subway restaurant on June 17, 2011 prior to attend a meeting with the press as part of the 10th anniversary of Subway France. Subway has seen its number of restaurants balloon to 33,749 across the globe as of January 1, making it the world's largest fast food chain ahead of McDonald, with 32,737 restaurants, as reported on March 11, 2011. AFP PHOTO ERIC PIERMONT
Vágólapra másolva!
A sajtos oregánósnak eddig ugyanaz az anyag adta meg a rugalmasságát, mint ami a jógamatracokban vagy a cipőtalpban volt.
Vágólapra másolva!

Azodikarbonamid a neve, C2H4O2N4 a vegyjele, műanyagokba szokták keverni, hogy ruganyosabbak legyenek. És aki szereti, és rendszeresen fogyasztja a Subway szendvicseit, az valószínűleg megevett már belőle egy kisebb adagot.

Forrás: AFP/Eric Piermont

Merthogy eddig a Subway is ezzel tette könnyűvé és ruganyossá a szendvicseit. Azért csak eddig, mert a Subway a hetekben bejelentette, hogy kiveszi a kenyereiből ezt az anyagot. Ez elég rendes tőlük, tekintve, hogy az azobikarbonamid megítélése legalább is megosztja a tudományos közvéleményt. A vegyület az emberi szervezetben két bomlásterméket is létrehoz, ezek közül az egyik az uretán, ami masszív karcinogén, a másik a szemikarbazid, aminél azt mondják, hogy emberre elhanyagolható veszélyt jelent, egerekben viszont simán tüdő és különböző véredények rákját okozza.