Egy kevésbé népszerű, gluténmentes liszt

csicseriborsó liszt keksz
Vágólapra másolva!
Új sorozatot indítunk, amelyben sorra vesszük a gluténmentes liszteket, és bemutatunk velük pár érdekes, szerethető és semmiképpen sem esetlen, a búzaliszt helyettesítését erőltető receptet. Az első a csicseriborsó, de számíthatnak még rizs-, kendermag-, szőlőmag-, lenmag-, tökmag-, kókusz-, kukorica- és gesztenyelisztre is.
Vágólapra másolva!

A csicseriborsót elsősorban a humuszból, és a falafelből ismeri mindenki, viszont a borsót most elengedjük, ez egy lisztes sorozat, és van mit ötletelni ahhoz is. A csicseriborsó kifejezetten téli, melegítő hatású, magas kalóriatartalma mellett (369/100g) magas fehérjetartalmú, rostokban, vasban és magnéziumban gazdag hüvelyes.

Farinata Forrás: Táfelspicc

A klasszikus

Liguria egyik jellegzetes fogása, de az egész északnyugati olasz tengerparton kapható a farinata, a csicseriborsó-lepény. Rengeteg olívaolajjal sütött, kicsit édeskésen mogyorós ízű, filléres és laktató étel, ami éppen elég ütős magában. Bátrak készítsék tocsogósra, Olaszországban is jellemzően az.

Kadhi Forrás: Táfelspicc

Egy másik klasszikus

A csicseriborsóból készült liszt több indiai étel fontos alapanyaga, a kadhi savanykás, fűszeres, friss és csípős is egyben, a csicseriborsó talán semmi másban sem ilyen üde, mint itt.

Csicseriborsós szuperkeksz Forrás: Táfelspicc

Egy nagyon nem klasszikus

Kekszet gluténmentesítettünk csicseriborsóliszttel, aminek enyhén mogyorós karaktere még jót is tett ennek a durva szénhidrát- és zsírbombának beillő, és nagyon finom kekszben.

A recepteket a hajtás után találják.