A csicseriborsót elsősorban a humuszból, és a falafelből ismeri mindenki, viszont a borsót most elengedjük, ez egy lisztes sorozat, és van mit ötletelni ahhoz is. A csicseriborsó kifejezetten téli, melegítő hatású, magas kalóriatartalma mellett (369/100g) magas fehérjetartalmú, rostokban, vasban és magnéziumban gazdag hüvelyes.
A klasszikus
Liguria egyik jellegzetes fogása, de az egész északnyugati olasz tengerparton kapható a farinata, a csicseriborsó-lepény. Rengeteg olívaolajjal sütött, kicsit édeskésen mogyorós ízű, filléres és laktató étel, ami éppen elég ütős magában. Bátrak készítsék tocsogósra, Olaszországban is jellemzően az.
Egy másik klasszikus
A csicseriborsóból készült liszt több indiai étel fontos alapanyaga, a kadhi savanykás, fűszeres, friss és csípős is egyben, a csicseriborsó talán semmi másban sem ilyen üde, mint itt.
Egy nagyon nem klasszikus
Kekszet gluténmentesítettünk csicseriborsóliszttel, aminek enyhén mogyorós karaktere még jót is tett ennek a durva szénhidrát- és zsírbombának beillő, és nagyon finom kekszben.
A recepteket a hajtás után találják.