Milyen ételt vigyünk a strandra?

Strandkaják, mit vigyünk a vízpartra?
Látnivalók a Velencei-tó, főleg Sukoró környékén. Újságíró: Inkei Bence
Vágólapra másolva!
Itt a strandszezon, ezért összegyűjtöttünk egy kosárra való jól szállítható, kényelmesen fogyasztható, izgalmas piknikételt, amelyek nem szendvicsek. 
Vágólapra másolva!

Mi kell nekünk?

A strandra kiszállított ételek összeválogatásának szempontjai:

  • ne tartalmazzon gyorsan romló alapanyagot (nyers hús, hal, tejtermékek, nyers tojás)
  • legyen finom hidegen is (van, aki hideg pacalpörköltet is eszik, de most az ingerküszöböt egy kicsit magasabbra helyeztük)
  • fél nap műanyag dobozban rázkódás után is legyen gusztusos
  • legyen kényelmesen fogyasztható
Látnivalók a Velencei-tó, főleg Sukoró környékén. Újságíró: Inkei Bence Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A hús kérdése

A húsos egytálételek nagy része nem mindenki számára vonzó hidegen, de ha ragaszkodnak a húshoz, arra is van megoldás. A videón megmutatjuk, hogyan tudnak előkészíteni egy dagadót, amit 110 fokon 3 óra alatt tökéletes és finom szalámivá süthetnek, és szeletelve, egy alufóliában oda viszik, ahova akarják, pár óra alatt hűtés nélkül sem romlik meg.

Ötletek fűszerezésre:

Laktató, nem megpunnyadó saláták

A felsorolt receptek hideg egytálételként működnek, és attól sem kell tartani, hogy sok órás napon törődés után összeesnének, mint a klasszikus saláták többsége. Azt viszont ezek esetében is érdemes betartani, hogy a sót és az öntetet csak közvetlenül fogyasztás előtt, a parton keverjék bele, ezért egy számmal nagyobb tárolóedényben vigyék, úgy könnyű lesz összekeverni.

Chili con carne hideg formában elkészítve Forrás: Táfelspicc
Csicseriborsó-saláta olívabogyóval Forrás: Táfelspicc
Cukkinisaláta kuszkusszal és babbal Forrás: Táfelspicc
Cukkinis tésztasaláta Forrás: Táfelspicc
Zöldborsó lencsével Forrás: Táfelspicc
Céklasaláta I. Forrás: Táfelspicc
Céklasaláta II. Forrás: Táfelspicc
Kukorica és cukkini Forrás: Táfelspicc

Mártogatósok

Tortillachips, vagy hosszában felnégyelt répa, esetleg zellerszár, és már lehet is fogyasztani.

Guacamole Forrás: Táfelspicc
Karalábélevél-pesto Forrás: Táfelspicc

Lepények

Ezeket még otthon fel lehet darabolni, és a parton semmi más nem kell, csak egy szalvéta, amellyel megfogják a szeleteket.

Forrás: Táfelspicc
Farinata Forrás: Táfelspicc
Falafel Forrás: Táfelspicc
Sokhagymás lepény Forrás: Táfelspicc