A fűszerpaprikának nem csak a pörköltben van helye

fűszerpaprika desszert édesség paprika címlapkép
Vágólapra másolva!
A fűszerpaprika legalább olyan jól illik a gyümölcsökhöz, mint a pacalhoz, ezért mutatunk vele néhány édességet.
Vágólapra másolva!

Bolti paprikából el se kezdjék

Az első és elengedhetetlen, hogy ezeket a recepteket sem lehet rossz minőségű paprikával elkészíteni. Sőt, a bolti paprikákra jellemző keserűség és kellemetlen mellékízek egy édességben még sokkal jobban érvényesülnek, tönkretéve a végeredményt. Fűszerpaprikára bizony igényes kistermelőt, dealert kell tartani, vagy menjenek el Kissékhez, abból érdemes dolgozni, mással nemigen.

Forrás: Táfelspicc

Hopp, egy torta

Az édes ananász nagyon jól illik egy finoman gyümölcsös, meleg karakterű fűszerpaprikához, a receptben a citromhéj és a frissen facsart citromlé egyensúlyozza kis a sok édességet. Nagyon egyszerű és közérthető sütemény a linken.

Paprikás citrom sorbet őszibarack fagylalttal Forrás: Táfelspicc

A csúcs a fagylalt

Amiben a fűszerpaprika a legnagyobb, az a fagylalt és a fagylaltot kísérő öntetek. Egy jó fűszerpaprikából készített fagylalt körökkel ver rá a közismert málnákra és vaníliákra, testes, édes, gyümölcsös különlegesség, receptjét itt találják.

Pofonegyszerű frissítő egy citromos granita, amit nagyon feldob egy kevés fűszerpaprika, ráadásul ez így egyben remek kisérője tejszínes gyümölcs, vagy vaníliafagylaltoknak.

A legegyszerűbb ötlet pedig egy csípős fűszerpaprikás pikáns öntet, amelyet szintén tömény és édes fagylaltokhoz, vagy akár friss gyümölcsökhöz lehet társítani.

Itt pedig egy link az elmaradhatatlan alföldi paprikás kalácsra, ami szintén édes.