Esélyes, hogy mi rendezzük a 2016-os Bocuse d'Ort

Bocuse, Paul; Molnár Péter; Kostyál Gábor;
Budapest, 2010. február 22. Paul Bocuse, a Bocuse d'Or nemzetközi gasztronómiai verseny alapítója - aki a magyarországi válogatóversenyre érkezett hazánkba - kezet fog Molnár Péter segítővel a Hungexpo Foodapest és UKBA kiállításán. Jobbról Kostyál Gábor, a verseny győztese, balról Marie-Odile Fondeur, a Sirha/ Sepelcom/Lyon kiállítási igazgatója (b2). MTI Fotó: Manek Attila
Vágólapra másolva!
A Magyar Bocuse Akadémia pályázata maradt versenyben a 2016-os, így a nemzetközi szervező bizottság Budapest és Bécs között választja ki a nemzetközi szakácsverseny helyszínét. 
Vágólapra másolva!

Az eredményt május 8-án Stockholmban, a jövőre esedékes Bocuse d'Or verseny idei, nemzetközi selejtezőjén hirdetik ki. (A Bocuse d'Or-t kétévente rendezik meg, a két vérseny közötti évben tartják a selejtezőt, ahol kiderül, hogy a jelentkező országok közül melyik huszonnégy indulhat a nagy versenyen.)

Az idén a stockholmi döntőben Molnár Gábor képviseli a magyar színeket, aki az első Sirha Budapest kiállításon megtartott Bocuse d'Or magyar döntőn nyerte el az indulás jogát első helyezésével. Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, a Gault & Millau kalauz főszerkesztője a Táfdelspiccnek a hír kapcsán elmondta, hogy noha a két város között az esélyek 50-50 százalékban oszlanak meg, Magyarországnak valamivel nagyobb esélye van, tekintve, hogy a Bocuse d'Ort szervező GL Events érdekeltségébe tartozik a magyar Hungexpo is, amely az esemlny szervezésében részt venne.