A Costes főszakácsa a MasterChef zsűrijében

Miguel Rocha Vieira, a Costesnek, Magyarország első Michelin-csillagos éttermének a vezető séfje
Vágólapra másolva!
A népszerű főzőverseny, a MasterChef portugál sorozatának forgatásai január végén kezdődnek el, és márciusban kerülnek a képernyőre Portugáliában, a legnézettebb tv-csatorna főműsoridejében. Miguel Vieirát, az első magyar Michelin-csillagos étterem, a Costes séfjét a háromfős zsűri tagjának kérték fel, melynek feladata, hogy „mesterkurzusokat” nyújtson a versenyzők részére, valamint, hogy eldöntse, ki az, aki továbbjut, és ki az, aki kiesik az egyes fordulókban.
Vágólapra másolva!

A MasterChef televíziós vetélkedőműsor már rendkívül sikeres szériákat tud maga mögött Angliában, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és a világ más országában is. Célja, a gasztronómia csúcsainak népszerűsítésén túl, hogy a számos kihívás és versenyfeladat közben megtalálja egy-egy nemzet következő szupersztár szakácsát.

Miguel Rocha Vieira, a Costesnek, Magyarország első Michelin-csillagos éttermének vezetőséfje Fotó: Hajdú D. András [origo]

„Rendkívül nagy megtiszteltetés számomra a zsűrizésre való felkérés egy ilyen presztízsértékű és világszerte nagy népszerűségnek örvendő versenyben – mondta a Costes séfje –, és külön öröm, hogy mindez a saját országomban történik. Nagyon várom, hogy átadhassam tapasztalataimat a versenyzőknek, és persze, kíváncsian várom, hogy megízlelhessem ételeiket!”

A jelenleg Budapesten élő és alkotó sztárséf a műsorsorozat felvételének ideje alatt folyamatosan ingázik majd a két ország között, azonban február 3-tól 19-ig mindennap forgatások lesznek, ezért a Costes vezetőivel egyetértésben úgy döntöttek, hogy erre az időszakra zárva lesz az étterem.