Nagyot kaszáltak a kentuckyi whiskeytolvajok

kentucky Bourbon whiskey,
Vágólapra másolva!
Hatvanöt láda tűnt el a világ legértékesebb bourbon whiskeyjéből, amit a Kentuckyban található Buffalo Trace Distillery gyárt. A Pappy van Winkle-ből egy palack listaáron százharminc dollár, de olyan ritka, hogy mindig a sokszorosáért kel el egy-egy tétel.
Vágólapra másolva!

A főzde a múlt héten kedden értesítette a rendőrséget, hogy az éjszaka eltűnt a raktárból 195 palack csúcswhiskey. A rendőrség egyelőre nem találja a tetteseket, de erős a gyanú, hogy a cég ötven alkalmazottja között lehet a tettes, aki vagy akik két hónap alatt lopták ki a tekintélyes mennyiségű piát.

Forrás: AFP

A húszéves, gyűjtők által vadászott italok jelenleg 1200 dollárért (kb. 250 000 forint) kaphatók az erre szakosodott oldalakon, a tolvajok tehát alsó hangon 234 000 dollárt kaszálhatnak (kb. ötvenmillió forint). Azért alsó hangon, mert, amint azt a CNN megjegyzi, megfelelő körülmények között tárolva ezek a whiskeyk tovább növelik az értéküket. Ez egyben megnehezíti a rendőrök munkáját is, hiszen a tolvajok egyáltalán nincsenek rákényszerülve, hogy minél gyorsabban túladjanak a zsákmányon.