Vágólapra másolva!
Az ötödik Hagyomány és Evolúció Molnár Gábor győzelmével zárult. A verseny legutolsó szakaszába tizennégy séf jutott.
Vágólapra másolva!

A jelenleg Münchenben, a Vinothekában dolgozó Molnár Gábor (Geisel's Vinothek) után Horváth Szilveszter (La Maréda étterem) és Szűcs Zoltán (Salon) végzett.

Molnár B Tamás a győztesekkel. Forrás: Hagyomány és evolúció

A verseny azért is fontos, mert az itt jól szereplő séfek valamelyike fogja képviselni Magyarországot a világ legnagyobb séfversenyének számító Bocuse d'Or-on, amelyen idén Széll Tamás 10. helyezést ért el.

A zsűrit az idén Bíró Lajos (Bock), Csapody Balázs (Kistücsök), Hamvas Zoltán (Gerbeaud-Onyx), Molnár B. Tamás (Gault & Millau), Széll Tamás (Onyx, az első magyar Bocuse d'Or-versenyző), Szulló Szabina (Onyx), Segal Viktor alkották. A konyhai munkát Fekete Antonio és Vomberg Frigyes értékelte.

Molnár B. Tamás kiemelte, a versenyen kivételesen színvonalas tányérokat mutattak be a versenyzők, mindhárom dobogós versenyző két Michelin-csillagos szinvonalon teljesített, de az egész mezőny nagyon erős volt.

Az egyik nyertes tányér Molnár Gábortól. Almabor és almaléhab lazactatárral, mellette hagymás canelloni rizslapba töltve, créme fraiche habbal. Forrás: Hagyomány és evolúció