Citromos-ecetes karfiol

Pickle, citromos karfiol, savanyúság
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 hét
Alapanyagok:

  • 1 kg karfiol kicsi rózsákra szedve, megmosva
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl 5%-os almaecet
  • 2 evőkanál só
  • 1 felszeletelt citrom
  • 4 fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma kés oldalával szétlapítva

Az ecetet felforralom a vízzel és a borssal, beledobom a karfiolt, és hagyom újra felforrni. Egy befőttesüveg aljára helyezem a citromkarikák felét, a fokhagymát, rátöltöm a karfiolt és az ecetes forró levet. Befedem citrommal, teljesen felöntöm a lével, és hűtőszekrényben tárolom. Egy hét érés után van készen, de ha többet áll, jobb. Csak hűtőben tárolható pár hétig.