Cassoulet

cassoulet
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 5 óra
Alapanyagok:

  • 750 g fehér bab
  • 300 g nem paprikás, nem füstölt, hanem érlelt típusú kolbász
  • 400 g sertés hasalja felszeletelve
  • 1 fej fokhagyma keresztben kettévágva
  • 3 kacsacomb
  • 4 babérlevél
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 dl paradicsompüré
  • bors

Az alapanyagokat mind egy tűzálló tálba rétegzem, felöntöm félig vízzel - ha tetszik, jó minőségű száraz fehérborral -, és alacsony lángon betolom a sütőbe. Néha ránézek, ha kell, pótolom a folyadékot. Mi most raktunk bele marhafarkat és sertésnyelvet is, rengeteg változata él, a húsokat nyugodtan variálhatják, a lényeg, hogy sose csak egyfélét használjanak.