Csokoládékrém eperrel és portóival

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 nap

Alapanyagok:

  • Fél kiló csokoládé
  • két deci portói
  • fél deci tejszín
  • egy liternyi eper
  • tíz deka cukor
  • calvados vagy bármi más jobbfajta alkohol ízlés szerint

Habüstbe tesszük a fél kiló eltördelt csokoládét, hozzáöntjük a portóit és a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, habverővel kevergetjük még egy darabig, majd zsírpapírral kibélelt formába öntve hűtőben egy napig pihentetjük. Másnap az epret összeturmixoljuk a cukorral és némi calvadossal (vagy inkább valami nagyon üde és finom gyümölcspálinkával), szétosztjuk a tányérokon. A csokoládékrémet forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, a tányérokra rakjuk, végül tejszínhabot nyomunk rá és gyümölcsdarabokkal körberakjuk.