Fenyőtortácska

Interjú Litauszki Zsolttal a Pierrot séfjével, Fenyőhajtás fehér csokival
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 óra + 24 óra pihentetés

Alapanyagok:

  • 4 korong csokis piskóta
  • 3 dl tejszín
  • 100 g jó minőségű fehér csokoládé
  • 200 g fenyőrügy
  • 2 dl cukorszirup
  • 1 lime
  • 3 lap zselatin
  • 5 dkg pirított fenyőmag

A tejszínt felfőzzük. Ha felforrt, a fehér csokoládét beletesszük, és 3 percen át mixeljük. 24 órára hűtőbe helyezzük. A cukorszirupppal és a lime levével a fenyőhajtásokat összemixeljük. Finom szűrőn át leszűrjük, és 2 zselatinlappal megkötjük. A 24 óra elteltével a tejszínt habbá verjük, és 1 zselatinlappal megkötjük. Hengerforma aljába helyezzük a csokis piskótát. A hengerforma kb. 4 cm átmérőjű legyen. Erre kerül a fehér csokihab. Ha ez megdermedt, a zselét a tetejére öntjük. Ha az egész megdermedt, az oldalát megszórjuk apróra vágott pirított fenyőmaggal. A maradék zseléből fagylaltgéppel fagylaltot készíthetünk.