A csoki az új sörkorcsolya

sör keksz csoki
Vágólapra másolva!
Újabban nem csak lágereket iszik a hagyományosan lágerkedvelő magyar, így ideje átgondolni a könnyű és nem túl karakteres sörökhöz kötődő korcsolyákat is. Csokoládé, narancs és ánizs a sörözőben.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Az ötlet nem feltétlenül csak a miénk, kedvenc Flying Dogos csapatunk már összekóstolta söreit csokoládés kekszekkel, ezért próbáltunk mi is kifejezetten sörkarakterekhez kekszeket készíteni, szerencsére inkább több, mint kevesebb sikerrel.

A könnyű kukorica és a még könnyebb lágerek

A kifejezettem kukoricás - például Rizmajer - vagy a nagyon könnyű sörök - például Coronita - nem sokat bírnak, cserébe az édeskés kukorica jól bírja a citromot és a kevés csilit, így született a csilis sajttorta.

Recept itt.

Forrás: Táfelspicc

A meggy és a kakukkfű

Őrült divatjuk lett a meggyes söröknek, a közismert Kriek mellett két magyar főzde, a Békésszentandrási és a Stari is készít ilyen sört, ezek általában édesek és savanyúak a meggy erőteljes karakterével, amihez remekül megy a kakukkfű. A vanília pedig még jobban, és az édesség ellensúlyozására sós is a kekszünk.

Recept itt.

Forrás: Táfelspicc

A szent IPA

A sokszor bodzás, mangós és narancsos, de mindig megdöbbentően trópusi gyümölcsös amerikai komló veszettül jól bírja a rozmaringot és a mentát, ezért kapott tőlünk egy rozmaringos kekszet, amit opcionálisan mentás eperrel lehet kiegészíteni, de nem muszáj.

Rozmaringos keksz recept.

Forrás: Táfelspicc

Keserű sötétség

A stoutok, ale-ek sokszor mutatnak kávés, csokoládés jegyeket. Minél erősebb ez a kávés karakter, annál inkább kiált a sör valami édes és friss után, ami már-már hagyományosan az ánizs. Így kapták ezek a sörök az ánizsos kekszet, ami egy sima eszpresszó mellé is eszményi kísérő.

Recept itt.

Forrás: Táfelspicc

A csoki és a narancs

Kifejezetten az erősen komlózott Keserű Mézhez készítettük a csokis-narancsos kekszet, mert a rengeteg komlóhoz jól illik egy édes tejcsokoládé és a narancshéj kesernyéssége, nagyon jól kiegészítik egymást, ezt akár bolti csokoládés kekszekkel is érdemes eljátszani.

Recept itt.

Forrás: Táfelspicc