Paradicsomos-kolbászos tarhonya

kolbászos-paradicsomos tarhonya
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 25 perc

Alapanyagok:

  • 25 dkg tarhonya
  • egy evőkanál olívaolaj
  • fél szál kolbász
  • egy fej vöröshagyma
  • 400 gramm passzírozott paradicsom vagy héjától megfosztott, felkockázott paradicsom
  • só, bors
  • húsleves vagy víz

Az olívaolajon alacsony lángon kiolvasztom a kolbász zsírját, majd megpárolom rajta a hagymát. Nagyobbra veszem a lángot, beleszórom a tarhonyát, és aranyszínűre pirítom. Hozzáadom a paradicsomot, majd felöntöm annyi vízzel, hogy kétujjnyira ellepje a tarhonyát. Sózom, borsozom, majd alacsony lángon, lefedve főzöm, míg magába nem szívja az összes levet.