Puncstorta

puncstorta szelet
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó fél óra, bruttó 5 óra

Alapanyagok:

egy kerek, 6 tojásból sütött piskótalap 5 dkg vajjal kiegészítve

  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 1 dl tej
  • 1 dl lekvár (sárgabarack, eper, málna stb.)
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 10 dkg cukrozott narancshéj
  • 25 dkg porcukor
  • egy citrom leve
  • 3-4 evőkanál málnaszörp

A kihűlt piskótalapnak ujjnyi vastagságban levágom a tetejét és az alját. A középső részt felkockázom, és összekeverem az előzőleg gőz fölött felolvasztott csokoládéval, tejjel, lekvárral, mazsolával, narancshéjjal. Hozzáaöntöm a mazsola alatt maradt rumot is. Ragacsos masszát kell hogy kapjak, ha túl száraz, adok még hozzá narancslevet, tejet vagy lekvárt. A félretett lapokat belülről megkenem lekvárral, az alsóra egyengetem a tölteléket, befedem a felsővel, és egy deszkát helyezek rá. Így pihentetem minimum 4 órán át. A bevonathoz az átszitált porcukrot elkeverem a citrom levével és annyi málnaszörppel, hogy folyékony masszát kapjak. Ezt öntöm a tortára, néhány óra alatt hagyom megdermedni.