Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 2,5 óra
Alapanyag:
A hagymát megdinsztelem a zsíron egy edényben, félrehúzom a lábast, beleszórom a pirospaprikát, és elkeverem. Visszateszem a tűzre az edényt, beleteszem a zúzákat, gyorsan összekeverem, hogy a paprikának ne legyen ideje odaégni. Sózom, köményezem, és felengedem annyi vízzel, amennyi félig ellepi. Fedő alatt közepes lángon 2 órát főzöm, addig nem emelgetem a fedőt, mert könnyen odaég - ha kell, pótolom a vizet alatta.
Egy óra után lehet kóstolni, utánasózni, ha kell, és ha nagyon elfőtte a levét, 1 deci vizet ráönteni. Fél órát rotyogtatom még gyenge tűzön, időnként megkeverem. Nokedlivel vagy friss kenyérrel tálalom.