Zúzapörkölt

zúzapörkölt
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 2,5 óra

Alapanyag:

  • 1 kg tisztított csirke/kacsa/liba zúza
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • fél teáskanál köménymag
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj (kacsazsírral az igazi)

A hagymát megdinsztelem a zsíron egy edényben, félrehúzom a lábast, beleszórom a pirospaprikát, és elkeverem. Visszateszem a tűzre az edényt, beleteszem a zúzákat, gyorsan összekeverem, hogy a paprikának ne legyen ideje odaégni. Sózom, köményezem, és felengedem annyi vízzel, amennyi félig ellepi. Fedő alatt közepes lángon 2 órát főzöm, addig nem emelgetem a fedőt, mert könnyen odaég - ha kell, pótolom a vizet alatta.

Egy óra után lehet kóstolni, utánasózni, ha kell, és ha nagyon elfőtte a levét, 1 deci vizet ráönteni. Fél órát rotyogtatom még gyenge tűzön, időnként megkeverem. Nokedlivel vagy friss kenyérrel tálalom.