Zöldséges zúzaragu - portugál recept

portugál zúza
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg megtisztított csirkezúza
  • fél csokor friss koriander apróra vágva
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 4 darab zöld és/vagy piros kaliforniai paprika apróra vágva
  • fél kg burgonya felkockázva
  • 2 zellerszál apróra vágva
  • 2 szál sárgarépa apróra vágva
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • őrölt fekete bors

A zúzát egy tálban összeforgatom a fűszerekkel. Serpenyőben felforrósítom az olajat, egy percig pirítom benne a fokhagymát, majd hozzáadom a zúzát, a zöldségeket, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Másfél óráig fedő alatt párolom, hozzáadom a burgonyát, és még fél órát főzöm, vagy ameddig a burgonya elkészül.