Boros ribizlilekvár

hülye lekvárok, vörösboros ribizlilekvár
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Vörösboros ribizlilekvár Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 25 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg ribizli leszárazva
  • 1,5 dl vörösbor
  • 25 dkg cukor
  • ízlés szerint: 1 vaníliarúd kikapart magja, 1 kiskanál koriandermag, 1 csipet fahéj


A ribizlit a cukorral és a borral együtt egy lábasba öntöm, közepes lángon addig hevítem, amíg felforr és a gyümölcs összeesik. Ha zavarják a magok, szűrőn vagy krumplinyomón paszírozza át a lekvárt. Steril üvegekbe töltöm és szárazdunsztban hagyom hűlni.

További technológiai tippek boros lekvár készítéséhez.