Perui ceviche

ceviche, peru
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 1 édesburgonya
  • 1 cső kukorica
  • 1/2 kg nyelvhal vagy tengeri sügér
  • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
  • 1 ají csili vagy thai csili, esetleg macskapöcse
  • 2 dl frissen facsart citromlé

Az édesburgonyát 1 centis szeletekre vágom, aranybarnára sütöm. A kukoricát is megsütöm, 3-4 centis darabokra vágom. A halat 2 centis kockákra vágom, sózom, ráfacsarom a citromlevet, elkeverem a hagymával, csilivel, pár percig hagyom állni, majd a kukoricával és a burgonyával tálalom.