Orosz tejszínes-kapros máj

orosz kapros máj
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 50 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg szeletelt máj (borjú, sertés vagy marha)
  • 2 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 deci zsíros tejszín
  • 4 evőkanál vaj
  • fél csokor kapor apróra vágva
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors

Besózom és borsozom a májszeleteket, majd megforgatom a lisztben. Serpenyőben felhevítem a vajat. A májak mindkét oldalát 2-2 percig pirítom, majd kiszedem őket a serpenyőből, és félreteszem egy hőálló tálba.

Ugyanabban a serpenyőben a hagymát aranybarnára pirítom, majd rárétegezem a félretett májra.

A serpenyőbe egy deci alaplét vagy vizet teszek, majd hozzáadom a tejszínt, és összeforralom. A tejfölös szószt ráöntöm a májra, és kicsit összekeverem vele, majd lefedem a hőálló tálat, és alacsony lángon 20 percig főzöm.

Leveszem a fedőt, jól megkeverem a májat, majd ismét lefedem, és újabb 10 percig főzöm. Friss kaporral megszórva tálalom.