Körtés-rozmaringos zellerpüré

korteszellerpure
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 20 perc

Alapanyagok:

  • egy nagy szem krumpli (150 gramm)
  • egy közepes zellergumó (400 gramm)
  • 2 közepes körte
  • 2 evőkanál vaj
  • tej vagy tejszín
  • só, bors
  • friss rozmaring

A krumplit és a zellert megpucolom, felkockázom és forrásban lévő sós vízbe teszem. Jó 10 perc alatt puhára főzöm, ekkor hozzáadom a megpucolt, felszeletelt körtét, és további néhány percig főzöm. Leszűröm, krumplinyomóval pépesre töröm, majd a vajjal, fűszerekkel és annyi tejjel, amennyit felvesz - tehát nekünk tetsző állagú lesz - kikeverem.

Köretnek, krumplipüré helyett, mert jobb és könnyebb, de mindenekfelett izgalmasabb.